Flowchart

Modul Content & Layout

Flowchart-modulet gør det muligt at præsentere indhold ud fra en række valg, som brugeren træffer. På den måde kan du opbygge skræddersyede brugerrejser, der matcher brugerens situation.

Med flowchart-modulet kan du præsentere indhold på baggrund af de valg, brugeren træffer og dermed lede brugeren igennem en række trin. Det hjælper brugeren til at finde frem til det indhold, der er relevant for deres specifikke situation. 

Flowchart svarer til et beslutningstræ, hvor en række af spørgsmål leder til et slutresultat. Det vil derfor være oplagt at skitsere beslutningstræet og dets indhold, inden du går i gang med at opbygge flowchartet i GoPublic.

Sådan gør du

  • Træk Flowchart-modulet ind på en side og placer det, som du ønsker.
  • Dobbeltklik på modulet for at begynde at opbygge dit flowchart. Nu kommer du til en editor, hvor du har et visuelt overblik over alle dine trin i flowchartet og forbindelserne mellem dem.

  • Klik ‘Create’ for at oprette et element og giv det et navn.
  • Dobbeltklik på elementet for at udfylde indhold på elementet, såsom tekst og billede. Det første element svarer til starten af dit beslutningstræ og er den boks, du ser som det første trin i flowchartet.

  • Nu kan du oprette flere elementer, som ender med at udgøre de forskellige trin i beslutningstræet.
  • Overvej gerne hvordan du placerer elementerne, så der er plads til alle trin i dit overblik.

  • Du linker elementer til hinanden ved at klikke på den lille pil nederst på elementet. Du får nu en stiplet linje, som du kan “sætte fast” på et andet element.
  • Du bliver nu spurgt om, hvad linket skal hedde. Skriv det som skal stå på knappen, der fører frem til det næste element. Det kan eksempelvis være “Ja” som svar på et spørgsmål, der bliver stillet.
  • Linket mellem de forskellige trin fremgår nu via en blå streg, som kobler elementer til hinanden.

  • Udfyld hvert trin med en kort vejledende tekst, der gør brugeren i stand til at træffe de nødvendige valg. På sluttrinet kan du uddybe yderligere og linke til relevant information.
  • På hvert element kan du udfylde preheader, headline, body, kode og tilføje medieindhold. Du kan også oprette footertekst, som vi ses efter valgmulighederne.

Godt at vide

  • Hvert trin kan have et eller flere udfaldsmuligheder eller svar, der leder videre til et nyt trin.
  • Valgmuligheder bliver vist som knapper, men hvis der er mange valgmuligheder kan du vælge at vise dem som dropdown.
  • Nogle udfald vil måske lede det samme sted hen. Du kan forbinde flere elementer til det samme svar og hver forbindelse kan også have sin egen titel.

Avancerede muligheder

En af de avancerede muligheder i flowchartet er at lave kombinerede resultater. I hvert element kan du oprette supplerende spørgsmål eller svarmuligheder, og du kan vælge om brugeren blot skal krydse de relevante besvarelser af, eller om de kun skal vælge ét svar. Derudover kan du få flowchartet til at opsamle disse supplerende informationer og vise de sammenfattede resultater. 'Spørgsmål' i denne sammenhæng betyder ikke nødvendigvis spørgende sætninger, men du kan tilgå det blot som supplement til det overordnede flow du har opsat.

  1. Du kan oprette, redigere, flytte rundt i og slette spørgsmålene.
  2. Du kan også redigere i spørgsmålene ved at dobbeltklikke på dem. I dette redigeringsvindue kan du ændre spørgsmålets overskrift, beskrivelse og den resultattekst der afgives ved afkrydsing/valg af spørgsmålet.
  3. Grundlæggende bliver spørgsmålene opslået med tjekbokse hvor brugeren kan vælge som mange som vedkommende vil, men du kan også opstille spørgsmålene som radioknapper, hvor brugeren kun kan vælge ét spørgsmål. Derudover kan du vælge om elementet skal vise de samlede resultater fra dette og/eller tidligere spørgsmål. Det vil altså sige, at du kun behøver at afkrydse feltet "Show chosen result texts" i det element, hvor du gerne vil vise disse resultater, også selvom dét element ikke nødvendigvis selv indeholder supplerende spørgsmål. Det er oplagt at vise de opsamlede resultattekster i det sidste og afsluttende element, hvor brugeren så både ser resultatet af selve brugerrejsen gennem flowet, og sammensætningen af deres besvarelser af de supplerende spørgsmål undervejs.
  4. Du kan give spørgsmålet en titel eller en overskrift. Du kan også se det som spørgsmålets navn. Det er denne titel som brugeren ser i flowchartet.
  5. Du kan give spørgsmålet en beskrivende eller uddybende tekst, som kan sætte spørgsmålet i kontekst. Dette giver god mening hvis du har flere spørgsmål der minder om hinanden, for at sikre at brugeren får skræddersyet de bedst passende resultater.
  6. Du kan definere resultatet af, at brugeren afkrydser det givne spørgsmål. Det er denne tekst du kan vælge at opsamle fx til sidst i flowet, som beskrevet i punkt 3.

I Analytics-fanen har du mulighed for at få et overblik over statistikken for dit flowchart. Du kan inden for en valgt tidsperiode se hvor mange gange hver svarmulighed i hvert element er blevet valgt. Det kan give dig en indikation om efterspørgsel for specifikke emner og lignende.

Senest opdateret 26-11-2024

Obs: Vi arbejder stadig på at udbygge artiklen med billeder og video.

Relaterede vejledninger

Har du brug for hjælp?

Kontakt supporten

Opret og følg din sag på vores supportplatform. 

Opret sag i Zendesk

Er problemet akut?

Så tøv ikke med at ringe til os:
+45 6169 9796

Telefontider:

Man-fre: 9.00-16.00